Σπουδές στην Βουλγαρία

Η Σόφια απέχει από την Αθήνα 50 λεπτά με το αεροπλάνο και 7 ώρες οδικώς. Από τη Θεσσαλονίκη απέχει μόνο 3 ώρες οδικώς. Μετά  την είσοδο της  στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007, η Βουλγαρία έχει το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα και ισότιμα.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην Αγγλική γλώσσα.

Άμεση αναγνώριση πτυχίων χωρίς πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ.

Τα Πανεπιστήμια της Βουλγαρίας βρίσκονται Σόφια, Φιλιππούπολη – Πλόβντιβ, Πλέβεν, Βάρνα, Μπλαγκόεβγκραντ, Στάρα Ζαγόρα, Πέρνικ.

Το κόστος διαβίωσης στη Βουλγαρία είναι χαμηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο στην Ελλάδα. Τα διαμερίσματα παρέχονται επιπλωμένα με μηνιαίο κόστος 200-400 ευρώ ( συμπεριλαμβάνονται όλα τα πάγια).
Οι Έλληνες φοιτητές μπορούν να σπουδάσουν όλες τις ειδικότητες, που παρέχουν τα Πανεπιστήμια της Βουλγαρίας.

 1. Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Κτηνιατρική στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας
 2. Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, στο Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης
 3. Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Βάρνας
 4. Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Πλέβεν
 5. Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Τράκια στην περιοχή Στάρα Ζαγόρα
 6. Ιατρική στο πανεπιστήμιο της Σόφιας Αγίου Κλιμέντιου Όχριντσκι
 • Σόφια (Ιατρικό Πανεπιστήμιο) Ιατρική,    Οδοντιατρική,  Φαρμακευτική Δίδακτρα  8000€/έτος
 • Plovdiv Ιατρική,Οδοντιατρική
  Δίδακτρα  8.000 €/έτος
 • Βάρνα – Ιατρική, οδοντιατρική
  Δίδακτρα 8.000 €/έτος
 • Pleven – Ιατρική
  Δίδακτρα   7.500 €/έτος
 • Stara Zagora – Ιατρική, Οδοντιατρική
  Δίδακτρα 7.700 €/έτος

ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ: Από φέτος η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ Σχολή της Σόφιας μείωσε τα δίδακτρα από 8.000 σε 6.000 ευρώ.

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την πλήρη και ολοκληρωμένη υποστήριξη των Σπουδών στην Βουλγαρία. Πιο συγκεκριμένα:

Υποβολή Αίτησης και Προετοιμασία φακέλου υποψηφίου.
Έχουμε πλήρες δίκτυο υποστήριξης των φοιτητών μας στη Βουλγαρία με έμπιστους και αξιόλογους συνεργάτες. Αυτοί επιλύουν κάθε τυχόν πρόβλημα που θα προκύψει. Όλοι τους μιλούν τη Βουλγάρικη και Αγγλική γλώσσα.
Προετοιμασία του υποψηφίου
Η εταιρία μας διαθέτει εξειδικευμένα προγράμματα προετοιμασίας, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν, είτε με φυσική παρουσία, είτε εξ αποστάσεως, με την πλήρη καθοδήγηση εξαιρετικά έμπειρων και καταρτισμένων καθηγητών. Προσφέρουμε ένα πλήρες μάθημα προετοιμασίας στην Αγγλική Γλώσσα. Tα θερινά μαθήματα αρχίζουν τον Ιούνιο και ολοκληρώνονται 25 Αυγούστου με σκοπό την προετοιμασία για το τεστ εισαγωγής Χημείας και Βιολογίας.
Εξετάσεις και διαδικασία εγγραφής
Οι συνεργάτες μας αναλαμβάνουν τη συνοδεία των υποψηφίων την ημέρα των εξετάσεων στον πανεπιστημιακό χώρο που αυτές διεξάγονται, αφού έχει προηγηθεί συμβουλευτική συνεδρία για γνωριμία και καθοδήγηση. Τα αποτελέσματα συνήθως ανακοινώνονται μέσα σε διάστημα δύο ημερών. Η εταιρία μας αναλαμβάνει και τα παράβολα εξετάσεων. Κατόπιν οι επιτυχόντες καλούνται να επιστρέψουν στη σχολή επιλογής τους προκειμένου να διεκπαιρεώσουν την ολοκλήρωση της επίσημης εγγραφής και κάποιες λοιπές διαδικασίες απαραίτητες (όπως το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, χορήγηση βιβλίων κλπ). Σε όλες τις διαδικασίες παραβρίσκεται και καθοδηγεί σύμβουλος της εταιρίας μας.
Σπίτι και διαμονή.
Οι συνεργάτες μας στη Βουλγαρία σας βοηθούν να βρείτε αυτό ακριβώς που χρειάζεστε, σας βοηθούν στην υπογραφή συμβολαίων, παρουσία δικηγόρου, φροντίζουν για την τοποθέτηση σύνδεσης internet, εφόσον το επιθυμείτε και είναι σε θέση να επιληφθούν οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει σε σχέση με το σπίτι καθ ‘όλη τη διάρκεια της ενοικίασής του. Έτσι ο φοιτητής εφόσον επιλέξει αυτή τη λύση είναι απαλλαγμένος από κάθε ανησυχία που σχετίζεται με το σπίτι. Οι περισσότεροι φοιτητές αναζητούν τη λύση ενοικίασης ενός επιπλωμένου διαμερίσματος σε μικρή απόσταση από το πανεπιστήμιο, η οποία τους παρέχει και μία απόλυτη αυτονομία.
Δίκτυο υποστήριξης των φοιτητών.
Έχουμε πλήρες δίκτυο υποστήριξης των φοιτητών μας στη Βουλγαρία με έμπιστους και αξιόλογους συνεργάτες. Αυτοί επιλύουν κάθε τυχόν πρόβλημα που θα προκύψει. Όλοι τους μιλούν τη Βουλγάρικη και Αγγλική γλώσσα.
Προσκαλούμε, μια φορά τον χρόνο, τους φοιτητές για ενημέρωση, ανταλλαγή πληροφοριών, επίλυση τυχόν προβλημάτων και προώθηση αιτημάτων. Οι συγκεντρώσεις αυτές γίνονται στη Βουλγαρία.
Ενημερώνουμε τους γονείς 2 φορές το χρόνο με επιστολή για γενικές ή και ειδικές πληροφορίες που αφορούν τις σπουδές των παιδιών τους.
Αναλαμβάνουμε τη μεταφορά στη Βουλγαρία των απαραίτητων συγγραμμάτων, που αφορούν όλα τα έτη σπουδών.