Σπουδές στην Αμερική

 

Υποτροφίες για σπουδές στην Αμερική και τον Καναδά

Παρά το υψηλό κόστος των διδάκτρων για σπουδές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι υποτροφίες στην περίπτωση αυτή είναι περισσότερες, η κάλυψη των δαπανών  υψηλότερη και οι προϋποθέσεις ένταξης ηπιότερες.

Στις ΗΠΑ βρίσκονται περίπου 4.000 πανεπιστήμια, τα περισσότερα από τα οποία διαθέτουν ειδικό ταμείο υποτροφιών. Το δόγμα της χώρας αυτής ωθεί τους scounders να αναζητήσουν σπουδαστές με ένα καλό ακαδημαϊκό προφίλ, οι οποίοι θα ανεβάσουν το γενικό επίπεδο των φοιτητών τους. Έτσι, αναζητούν υποψήφιους υποτρόφους κυρίως στην Ιαπωνία την Κίνα, αλλά και στην Ελλάδα. Οι Έλληνες μαθητές διαθέτουν πολύ καλό επίπεδο γνώσεων τόσο στις φυσικές επιστήμες, όσο και στα αγγλικά,  ενώ ταυτόχρονα έχουν ένα πολύπλευρο προφίλ ενδιαφερόντων, αφού τα περισσότερα παιδιά μας έχουν αναπτύξει κι άλλες δράσεις όπως αθλητισμός, μουσική, χορός,  δράσεις SΤΕΜ κ.α.  Με γενικό μέσο όρο (GPO) Γ’ Γυμνασίου, Α’ και Β´ Λυκείου πάνω από 17,5 ένας μαθητής μπορεί να λάβει ακόμα και πλήρη υποτροφία για προπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά. Πέρυσι έλαβαν περίπου 200 ελληνόπουλα υποτροφία για σπουδές στις ΗΠΑ, γιατί το ζήτησαν με το σωστό τρόπο και στο σωστό χρόνο,  ενώ περίπου 2.500 υποτροφίες  έμειναν αδιάθετες, αφού δεν…ζητήθηκαν!

Η Γεωργία Μοσκιού,
με εξ ολοκλήρου υποτροφία 300.000 δολλαρίων, φοιτεί στο Πανεπιστήμιο Wellesley της Μασαχουσέτης στη Βοστόνη των ΗΠΑ ,
κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα!
Η Γεωργία ήταν το 2018 μαθήτρια του ΓΕΛ Κρεμαστής Ρόδου και παρακολούθησε μία ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που έγινε στη Ρόδο. Εκεί γνώρισε τον Χρήστο Ατλάση, έναν από τους κεντρικούς ομιλητές. Με την καθοδήγησή του, καθώς και των συνεργατών μας, η Γεωργία κατάφερε και κέρδισε αυτήν την πολυπόθητη υποτροφία.